Måndag 21/3 2016


3 Ågårds Mats, Mantorp Lopp 4 (V64-1), står normalt sätt i en klass för sig då han verkligen övertygade förra året. Det låter nu mycket bra från Classe och en fin prestation är att vänta. Man har väntat på att få rycka skorna och nu när barfotaförbudet är hävt tror vi inte att någon kan stoppa honom i detta halvklena lopp.

Då det handlar om årsdebut på vår idé slog vi självklart en signal till Claes Svensson för att kolla läget och han lät optimistisk;

– Ågårds Mats gick väldigt fint för mig förra året, särskilt i de första starterna. I slutet var han inte bra alls men jag tror inte att han var i form då vilket var anledningen till att vi ställde av honom. Det kan även ha varit skotvånget som satte ner honom men nu kommer han att tävla med optimal utrustning och balans, dvs barfota. Han känns riktigt fin i träning och var fin inne på ett banjobb för inte så länge sedan. Jag hade gärna sett att han hade fått ett jobb till men den här uppgiften såg så pass passande ut att jag bestämde mig för att anmäla. Jag förväntar mig en stark prestation direkt och tror att han är med och gör upp om det.

Vi passade även på att fråga om tisdagens chanser då V64 avgörs på Axevalla. Först ut 1 Persephone Face (V64-5) som gjorde debut för Classe senast;

-Hon var ju självklart lite svårbedömd för mig senast men hon svarade för en stark prestation. Jag ville inte köra för fort framme i ledningen men då blev det att hon låg på istället. Jag tyckte prestationen var riktigt bra med tanke på det och var rädd att ryggen skulle ha mer krafter kvar när vi svängde in på upploppet, men när jag lättade på tömmarna stack hon ifrån. Jag tror att hon ska gå framåt med loppet och nu behöver jag inte köra lika sakta och då hon är travsäker har jag självklart siktet inställt på ledningen. Inga ändringar.

I den avslutande avdelningen selar han ut 6 Mellis Akema (V64-6);

– Hon kommer med två raka vinster. Läget är inget vidare då hon inte är särskilt snabb ut men vi får försöka hitta en hygglig position. Jag tycker att hon kändes ännu finare senast än näst senast. Även om förutsättningarna var besvärliga vilket försvårar en bedömning tyckte jag att travet flöt bättre. Känslan är att hon ska vara ytterligare framflyttad till denna start och det blir inga ändringar, säger Claes Scvensson.

  Dagens idé
  0 Kommentarer

Kommentera

Så fungerar det


V75 Tillsammans

Logga in med ditt ATG-konto på ATG för att kunna köpa din andel.

Min Andel

Du betalar din andel från ditt ATG-konto. När systemet är inlämnat får du direkt ett mail med din spelkupong. Kupongen finns även att se på vår ATG Tillsammans sida efter inlämning.

Vinster

Vinstutbetalningen sker automatiskt till ditt ATG-konto efter att omgången är avslutad.