Snack med Peter G Norman


VinnaTillsammans.se har tagit pulsen på Peter G Norman inför helgen och han har fyra hästar till start inom streckspelen. På lördagen lastar han bussen och sticker till Gävle med fyra hästar, varav tre startar inom V64:an.

 

Först ut är 11 Croque (V64-1) som inte har haft någon större tur på slutet;

– Han har bättre form än raden för att använda den gamla klassikern. Han gick bra i skymundan senast och Jepson sa att han hade kunnat vinna med ett bättre lopp. Tyvärr var det ju spår 12 så det var risk för vingel på förhand men formen verkar i alla fall fortsatt bra. Vid segern var han fin från tät och näst senast passade banan inte honom vilket var anledningen till galoppen. Nu är det springspår på tillägg och prickar jag bara skapligt tror jag att vi kan komma iväg bra. Sedan gäller det att hitta ner i ett hyggligt läge men löser det sig tror jag absolut att han kan vinna, även om han kanske är en outsider i första hand.

 

En lite bättre chans låter det som att Peter har i den fjärde avdelningen där 9 Limoncelli startar över lång distans;

– Han gick bra senast även om han inte rådde på ledaren. Jag trodde nog att vi skulle knäppa honom i sista sväng men Limoncelli klarade inte av att fånga in den helt enkelt. Han svarar nästan alltid för starka prestationer men är så långsam ut vilket gör att han oftast blir tvingad till att göra jobbet själv. Han vinner därför inte ihjäl sig men gör alltid sitt bästa. Nu är läget perfekt då vi kan smyga med och lång distans passar fint. Det brukar bli luckor i dessa lite ojämna lopp och det var väl två motståndare som stack ut. Expensive River är bra men han gör ju årsdebut så där vet vi inte riktigt hur formen är. Sen är ju även Francais du Gull bra men annars var det väl inte särskilt tufft emot. Jag smyger helt enkelt med och får han sitt lopp kan vi absolut skära mållinjen först men annars borde en plats i alla fall vara inom räckhåll.

 

I den följande avdelningen startar 10 Enge Lincon (V64-5) där Jennifer Tillman återigen får förtroendet efter senaste segern även om förutsättningarna ser lite annorlunda ut nu;

– Han var bra senast och kändes faktiskt riktigt fin i träningen inför det. Jag ställde av honom efter segern på Axevalla då jag kände att han var förtjänt av lite vila. Inför senast var känslan att han hade utvecklats lite och det var positivt att han gick så fint i tät då han vek ner sig lite för lätt tidigare på Valla. Jag tror dock fortfarande att han är bäst i ryggar och nu kanske Jennifer kan rygga Stand Bayou under slutrundan vilket skulle vara intressant. Han ska gå framåt med senaste loppet och allt känns som sagt bara bra inför den här starten. Inga ändringar utan det blir träningsbalans, vanlig vagn och stängt huvudlag. Det kan komma att bli lite intressanta ändringar senare i karriären men jag vill vänta lite med det.

 

På söndagen vänds blickarna mot extra V75 på Bergsåker där Peter selar ut 3 Valeur i den avslutande avdelningen;

– Han kändes riktigt fin senast och inför det hade han fått en ordentlig träningsperiod. Med det loppet i kroppen ska han gå framåt och anledningen till att jag inte startar så mycket är att jag siktar långsiktigt. Det är fin utveckling i hästen och det ser spännande ut nu då vi fick ett bra utgångsläge. Det blev ganska tufft emot men jag tror att han ska stå sig bra mot dessa även om det kanske blir svårt om han skulle behöva göra allt själv. Jag tycker i alla fall att min häst är minst lika bra som någon annan och det känns som sagt spännande. Denna gång ska han gå med rycktussar för första gången. Eller han gick med det senast men då hade jag redan innan bestämt mig för att jag inte skulle rycka de så då drog jag de istället efter mål bara för att testa. Det var svårt att säga om det gav någon riktigt effekt då jag endast gjorde det för att låta honom vänja sig.

 

Vi passade avslutningsvis på att fråga hur allt är med Comte du Pommeau som utvecklades enormt förra året i Peters regi och avslutade året med två frankrike-starter där det tråkigt nog inte alls stämde;

– Han kom hem här i början på veckan men det kommer nog dröja länge innan han startar igen. Jag måste få ordning på honom och börja träna upp han igen nu efter sin Frankrike-resa. Jag trodde att han skulle passa bra där nere men han fungerade inte alls och tappade travet till slut så nu har vi gjort en stor undersökning. Vi ska fixa till honom sen får det bli till att vila ganska länge. Min förhoppning är såklart att få tillbaka hästen i samma skick som förra året, avslutar Peter G Norman.

 

Foto: Johan Grundin/ALN Axevalla 20150719

Peter G Norman och Comte du Pommeau vinner V75 på Axevalla.

Foto: Johan Grundin/ALN

  Okategoriserade
  0 Kommentarer

Kommentera

Så fungerar det


V75 Tillsammans

Logga in med ditt ATG-konto på ATG Tillsammans för att kunna köpa din andel.

Min Andel

Du betalar din andel från ditt ATG-konto. När systemet är inlämnat får du direkt ett mail med din spelkupong. Kupongen finns även att se på vår ATG Tillsammans sida efter inlämning.

Vinster

Vinstutbetalningen sker automatiskt till ditt ATG-konto efter att omgången är avslutad.