99:an

Vilken underbar helg, vågar vi drömma om en repris?!

Under lördagen lämnade vi ”klart” på 12 Istanbul Boko till 42% och hästen var överlägsen. Det blev en dödensseger trots rejäl marktapp från start och sådana grymma spikar hittar man sällan!

Ekipaget lämnades ensam på samtliga system, vilket var grunden till lördagens succé.

Även den roliga spiken på P&M 99:AN CHANS vann via en dödenskross till 16%!

Vi dunkade in FULL POTT på ”vanliga” P&M 99:AN (1.122 kr/andel), P&M 99:AN CHANS (1.244 kr/andel) och P&M – PONTUS ALONE (3.056 kr/andel)!

Som att det inte var nog så fortsatte framgångarna under söndagen på Bjerke.

Då satte vi ”vanliga” P&M 99:AN (2.692 kr/andel) och PONTUS & MATTE X12 (6.345 kr/andel).

Vilket innebär att ”vanliga” PONTUS & MATTE 99:AN prickade in samtliga rätt under både lördagen samt söndagen. Vilket innebär ett grymt helgnetto på 3.616 kr/andel på systemet!

Spik denna lördag på ”vanliga” PONTUS & MATTE 99:AN blir 10 Mellby Granat (V75-3) och 1 Makethemark (V75-6).

Lämnas ensamma på PONTUS & MATTE 99:AN CHANS görs 3 Majestic Man (V75-1) och 6 Marrakesh (V75-5).

Pontus & Mattes V75-genomgång Bollnäs 14 september

Spikförslag

V75-3: 10 Mellby Granat (30%) återkom efter skada och ett års uppehåll näst senast. Fyraåringen vann då på fint sätt och det är en kapabel travare i grunden. Sist vann han enkelt från dödens och visade att han tagit föregående lopp på rätt sätt. Borde gå framåt ytterligare med senaste loppet i kroppen och tål att göra grovjobbet själv. Värsta konkurrenten på förhand är struken och resterande motstånd är ganska dåligt. Borde vara i en klass för sig och är omgångens bästa spik.

V75-6: 1 Makethemark (30%) har körts snällt hela karriären, men nu låter det som att det är dags att gasa lite. Sexåringen har endast laddats iväg en gång tidigare och det var i ett elitloppsförsök, då man höll upp ledningen. Borde vara klar spetsfavorit och blir sedan väldigt svårpasserad, särskilt över korta häcken. Är dock inte borta även med en ryggresa och ekipaget är ett bra singelstreck.

Måstestrecken

V75-1: 3 Majestic Man (26%) testades i ett uttagningslopp till finska Derbyt näst senast, men lottades till ett tråkigt utgångsläge och fick backa sist via tredjespår. Attackerade sedan under slutrundan och svarade för en 10-avslutning med en fjärderepa i sista sväng. En grym insats med andra ord och senast var hästen överlägsen från spets på en topptid. Formen hade inte kunnat varit bättre och Björn Goop upp är spännande. Skulle BG lyckas lotsa fyraåringen till tät ska loppet vara över, men vi blir inte förvånade om ekipaget visar sig bäst oavsett resa. Spik på P&M 99:AN CHANS.

V75-5: 6 Marrakesh (40%) är en kanon som inledde karriären med fem raka segrar, på extremt övertygande sätt dessutom. Näst senast var det dags för årsdebut och Ready Cash-sonen svarade för en stark insats från dödens, men behövde förmodligen loppet. Hästen siktades mot finska Derbyt senast, men galopperade snöpligt i uttagningsloppet. Det troliga är att toppformen är nära och hittar Jorma till spets är loppet normalt över. Lämnas ensam på P&M 99:AN CHANS då hästen borde vara större favorit, men troligtvis kommer minska på procenten.

V75-7: 2 Spickleback Face (16%) låg Bergh lågt med inför senast, men femåringen svarade då för en stark prestation. Det låter dock motsatt denna gång och tränaren andas optimism inför uppgiften. Hästen är oöm från positioner och hittar Bergh till spets är det toppchans, men han är bra nog för att vinna detta även från dödens.

Bästa skrällbuden

V75-2: 2 Cactus (11%) återkom efter lång vila senast och fick en omöjlig resa. Har bra fart och har hon bara tagit den senaste tömningen på rätt sätt, så kan det vara dags för seger. Rikard N upp ser vi som ett stort plus och ekipaget leder detta länge.

V75-7: 9 Perfect Dynamite (4%) utvecklades enormt tidigare i år och levererade några svettiga prestationer. Har sett lite segare ut på slutet och haft svårt att komma igång efter ett litet uppehåll, men senast var sexåringen förbättrad. Det var dåligt motstånd, men klockan visade 10,9/700 i spåren, trots galopp 550 meter från mål med marktapp. Vilket innebär att det måste gått enormt fort sista 500 metrarna och det var med full fart över mål. Var då tränarkörd och Rikard N upp är ett stort plus. Möter några riktigt bra hästar, men kan mycket själv i ljusa stunder och blir alldeles för bortglömd i epilogen.

Överstreckade

V75-3: 3 Patricks Princess (12%) är väldigt orutinerad och då brukar det bli tufft på V75. Tog dessutom tre billiga segrar efter debuten och har inte imponerat på oss.

V75-5: 5 Global Unlimited (13%) är inte alls tokig i grunden, men möter tuffa hästar. Femåringen höll oväntat spets för tre starter sedan och kunde trilla undan. Näst senast var det inget drag i hästen och sist vann han ett billigt lopp från spets. Borde få tufft att räcka till denna gång.

V75-7: 11 Ural (18%) blev väldigt oväntat släppt till spets senast och kunde sedan hålla undan från sin favoritposition. Helt annat läge denna gång och då hästen gör sina bästa lopp i den främre träffen har vi svårt att se ekipaget räcka till seger. Är favorit i skrivande stund vilket känns helt galet, men tacksamt.

V75-systemen

Namnlöst-3ddd

Köp din andel i vanliga PONTUS & MATTE 99:AN här!

Namnlöst-3dddd

Köp din andel i PONTUS & MATTE 99:AN CHANS här!

Namnlöst-3ddddd

Köp din andel i PONTUS & MATTE 99:AN SPIKLÖSA här!

 
  Kommentarer inaktiverade för 99:an