99:an

Pontus & Mattes V75-genomgång Umåker 20 april

Spikförslag

5 Qahar Q.C. (V75-7) är strulig och även om sjuåringen stabiliserat sig på slutet kommer det galopper med jämna mellanrum. Lång distans är en stor fördel och vi blir förvånade om Ohlsson inte tidigt synar dödens. Väl där borde styrkefenomenet visa sig starkast och troligtvis barfota runt om är intressant. Som vanligt lite vinna eller försvinna över hästen.

Måstestrecken

2 Makethemark (V75-1) svarade för en mersmakande årsdebut senast och plockade ner guldhästen Canari Match över upploppet trots att den fick varva på 19. Kommer knappast vara sämre med loppet i kroppen och blir tung att stå emot ånyo.

3 Donners Am (V75-2) höll starkt i årsdebuten och det låter som att femåringen ska gå framåt med genomköraren. Distansen är en fördel och hästen tål att göra grovjobbet själv.

6 Cruzado Dela Noche (V75-3) hamnade sist senast men avslutade bra. Borde vara ännu bättre denna gång och blir det dessutom helstängt huvudlag är det en stor fördel.

7 Digital Performer (V75-4) är en läcker travare som gjorde en rejäl prestation i dödens senast. Går framåt för varje start och blir svårstoppad om det löser sig från vingelläget.

4 Lome Brage (V75-5) avslutade rappt när luckan kom i årsdebuten men galopperade senast. Elvaåringen är ute över sin favoritdistans och kommer springa riktigt fort i tät. Har dessutom slagit storfavoriten med liknande förutsättningar tidigare och ekipaget skulle kunna vara en fräck chansspik.

2 Erik Sting (V75-6) svarade för en heroisk insats senast och börjar äntligen visa sin fulla kapacitet. Det blir ”maxat” igen och sexåringen är bra nog att vinna oavsett resa. Tänkbar spik och inte ens favorit.

Bästa skrällbuden

11 Mr Golden Quick (V75-4) var lite sämre senast men har imponerat innan. Läget är inge vidare men med lite tempo på loppet kan femåringen flyga lågt.

1 Tekno Odin (V75-5) var fin vid segern och har gått skapligt på slutet. Den gamla topphästen börjar bli till åren men det ska bli spännande att se Moe Odin-sonen över kort distans, med Ohlsson samt med körspö, det skulle kunna få honom att tända till. Det borde bli rygg på ledaren och procenten känns helt fel.

3 Sambuca Knight (V75-6) är knapp spetsfavorit och där gör Scarlet Knight-sonen sina bästa lopp. Blir svår att plocka ner över kort distans med jänkarbike och barfota.

Överstreckade

7 Disco Volante (V75-6) har sett mer harmonisk ut i år och svarade för ett klart godkänt lopp senast, även om vinst hade krävts för att få överbetyg. Det kommer inte dras några växlar ännu då man inte vill att hästen ska hetsa upp sig. Det borde bli rejält strul från läget med många startsnabba konkurrenter invändigt och sedan blir det tufft att segerstrida.

V75-systemet

Skärmavbild 2018-04-20 kl. 16.30.18

Köp din andel för 99 kronor här!

 
  Kommentarer inaktiverade för 99:an