99:an

Pontus & Mattes V75-genomgång Färjestad 22 september

Spikförslag

4 Handsome Brad (V75-1) svarade hela vägen in senast och höll nosen före Moni Viking på ett starkt vis. Det rör sig om en kapabel häst och det ser upplagt ut för spets denna gång och därifrån tror vi inte att femåringen torskar. Även bakifrån är segerchansen god och ekipaget känns som den bästa spiken i en inte helt lättlöst omgång.

3 Kleppe Slauren (V75-6) har varit ute mot kallblodseliten på slutet, men har då slagit ur underläge. Nioåringen är nämligen helt ospeedig och har fått tävlat över korta häcken, dessutom oftast från dåliga lägen. Har fått regelrätt stryk av favoriten i de tre senaste starterna, men har denna gång ett bättre läge och ute över mer passande distans vilket gör att vi räknar med revansch för detta starka kallblod, bland ett gäng kortdistansare.

Måstestrecken

2 Faust Boko (V75-2) är en fin norsk gäst som siktar mot ledning. Hittar Gundersen dit blir sexåringen en svår nöt för övriga att knäcka.

2 Rapide Frecel (V75-4) är en spetsälskare som kommer med tre raka vinster (en från dödens, två från tät). Näst senast var det tufft tempo hela vägen, men femåringen vann väldigt övertygande. Det borde bära av till favoritpositionen och därifrån släpper femåringen sällan någon förbi sig. Extra intressant är att han får tävla med körspö för första gången och det är en bra segerchans. En annan som måste nämnas är 3 Heart of Steel som PU verkligen hittat rätt med. Hästen höll storstilat efter ett blytungt lopp senast och blir svår att stå emot med en bättre resa.

2 Global Trust (V75-5) såg grymt läcker ut senast i årsdebuten som första valack. Det är en häst med hög kapacitet och han har alltid lovat mycket. Det är möjligt att det var proppen ur senast och då vinner han förmodligen detta oavsett resa. Vi vill dock se honom leverera lika bra igen innan vi vågar gå helt ut på honom, särskilt eftersom det luktar dödens i tufft tempo. Sammanfattningsvis den klart bästa segerchansen i loppet, men Kontio med en lite knepig häst till 70% testar vi att gardera, i alla fall på detta system.

Bästa skrällbuden

8 L´amour Bonanza (V75-2) ståtar med tre raka segrar som tagits på övertygande vis och har gått bra i Sverige tidigare. Orlando Vici-sonen har oftast vunnit de gånger han gått felfritt och även om det rör sig om tuffare motstånd denna gång räknas han tidigt om det klaffar från läget.

11 Wellino Avenue (V75-4) är en kanon som startats sporadiskt. Sjuåringen gör sina bästa lopp i den främre träffen, men det kan bli tempo på tillställnigen och hästen är alltid att räkna med de gånger han är fräsch.

6 La Diva Rossi (V75-5) höll grymt bra senast, även om det var över Jägersros nedförsbacke. Blir rejält kuskförstärkt denna gång och kan spåra hela vägen om hon håller sig lite lugnare. 8 Dom Perignon är en fin sort som nästan alltid är hårt betrodd. Verkar bli totalt tappad här och då höjer vi ett varningens finger trots läget.

10 Global Unspoked (V75-7) såg fin ut i debuten för Svanberg och nu aviseras barfota runt om samt jänkarvagn. Slår det väl ut kan skrällen vara ett faktum i epilogen.

Överstreckade

9 Hip Hurray Boko (V75-2) är verkligen ingen stjärna och fick loppet kört i halsen senast. Är ensamt sto i loppet denna gång och blir ofattbart mycket streckad.

1 Wild Love (V75-4) är en läcker travare, men ställs mot tuffa hingstar och valacker, vilket gör det till en svårlöst uppgift.

4 Lome Brage (V75-6) går klart bäst över kort distans och även om det borde bli spets har vi svårt att se honom hålla hela vägen.

V75-systemet

Skärmavbild 2018-09-21 kl. 16.09.09

Köp din andel för 99 kronor här!

 
  Kommentarer inaktiverade för 99:an