99:an

Då har jag laddat om inför extra V75 på hemmaplan!

Viktigt att poängtera denna gång att det endast är Pontus som står för tipsen samt tippandet denna söndag, då Matte har starthäst på V75. Men vi hoppas att det ska gå bra det också =)

Spik på ”vanliga” PONTUS & MATTE 99:AN blir 2 Mascate Match (V75-4) och 3 Inti Boko (V75-7).

Lämnas ensam på PONTUS & MATTE 99:AN CHANS görs 1 Cactus (V75-1).

Som vanligt bjuder jag på flera betrodda (och i min mening överstreckade) ekipage på PONTUS & MATTE 99:AN SPIKLÖSA. I den kategorin hamnar främst 1 Ganga Bae (28%) samt 3 Conrads Rödluvan (28%).

Pontus & Mattes V75-genomgång Eskilstuna 10 november

Spikförslag

V75-4: 2 Mascate Match (49%) är en undantagshäst, vilket heller inte är svårt att gissa sig till med 12 segrar på 14 starter. Hon såg ut att bli rejält utmanad senast i försöket, men Milady Grace galopperade när PU ryckte norsken. Det troliga är att treåringen svarar på skalle och håller undan säkert oavsett. Intrycket var bra och då hon besitter god startsnabbhet är det troliga att ekipaget tidigt sitter i ledning. Ska då normalt sätt behöva ha en sämre dag för att kunna förlora.

V75-7: 3 Inti Boko (31%) såg enormt fin ut i sitt uttagningslopp till Derbyt och var hårt betrodd även i finalen. Då galopperade fyraåringen på väg till spets och han är inte helt okomplicerad. Senast vann hästen enkelt från spets och det ser upplagt ut för tät även denna gång. Skulle han sedan bara fungera fullt ut har jag väldigt svårt att se någon slå denna kanon utvändigt.

Måstestrecken

V75-1: 1 Cactus (21%) är en fin sort i grunden som återkom efter lång vila näst senast och fick ett blytungt lopp. Senast trampade hon av sig en av sina framboots och tappade travet succesivt, tills galoppen kom. Har inte startat på ett tag, men det låter bra från stallet och Nurmos brukar alltid ha iordningställt. Det luktar spets från läget och sedan blir fyraåringen inte lätt att tas med över korta häcken. Lämnas ensam på P&M 99:AN CHANS.

V75-2: 3 Power (59%) är en grym travare under utveckling. Googoo Gaagaa-sonen var enorm i kriteriet och är klara förstahästen även i denna storlopps-final.

V75-3: 2 Wreckless M.M. (25%) har formen på topp och var läcker vid segern. Möjligt att femåringen är allra bäst över kort distans, men han sköt till vasst bakom Giant Shadow senast. Han är dryg att ta en längd på och är den klara spetsfavoriten. Anders Eriksson står sig enormt bra i lärlingslopp och att han dessutom är hästens ordinarie kusk är en stor fördel.

V75-5: 8 Seismic Wave (55%) är ännu en Nurmos-tränad snackhäst från USA. Fyraåringen vann Sverige-debuten på övertygande vis, men fick ett alldeles för tufft lopp senast och var ursäktad. Skulle kunna vara överlägsen i ett lopp som detta, men senaste tömningen kan sitta i kroppen och läget lämnar mycket att önska.

V75-6: 2 Activated (23%) har utvecklats till en kulltopp och vann sitt försök enkelt senast. Gången innan galopperade fyraåringen i Stoderbyt på väg till spets och då var den dagen förstörd. Den startsnabbheten hon visade upp då borde räcka för att lägga beslag på ledning här och sedan blir ekipaget enormt svårpasserat. Spets är dock inget måste och även bakifrån har Jocose-dottern goda möjligheter att spurta till seger.

Bästa skrällbuden

V75-4: 6 Gina Mearas (5%) kändes inte som någon märkvärdig häst tidigare, men har höjt flera nivåer barfota. Hon stod för en stark avslutning i Oaks och såg fin ut i försöket senast. Är kvick från start och blir livsfarlig med rätt resa.

V75-5: 1 Speedy Tilly (5%) är en ren spetshäst och har fem segrar på sju försök från favoritpositionen. Det borde vara fina möjligheter att hålla upp ledning (trots Eskilstunas dåliga innerspår) och sedan ska fyraåringen slås. Det är dessutom tal om första barfota runt om samt första rycktussar, vilket skulle stärka hans aktier ytterligare.

Överstreckade

V75-4: 1 Ganga Bae (28%) har utvecklats, men samtidigt har segrarna blivit relativt billiga. Borde få problem att hålla upp spets och behöver sedan tur för att segerstrida.

V75-6: 4 Conrads Rödluva (28%) blir fortfarande hårt betrodd på gamla meriter, men sanningen är nog att kullkamraterna hunnit ikapp henne. Senast blev det billigt då Staro Miami underpresterade i tät och man behövde dra extraväxeln (ryckhuvan) för att hålla undan före Dixie Brick. Riskerar att få göra grovjobbet själv och det känns tufft att vinna detta.

V75-systemen

Namnlöst-3ddd

Köp din andel i vanliga PONTUS & MATTE 99:AN här!

Namnlöst-3dddd

Köp din andel i PONTUS & MATTE 99:AN CHANS här!

Namnlöst-3ddddd

Köp din andel i PONTUS & MATTE 99:AN SPIKLÖSA här!

 
  Kommentarer inaktiverade för 99:an