99:an

Pontus & Mattes V75-genomgång Axevalla 17 februari.

Spikförslag

2 Mellby Euphoria (V75-2) är lite orutinerad för V75 med endast sex starter innanför västen, men samtidigt har femåringen en mycket passande uppgift. Jorma borde placera henne i ledning och i ett lopp där det finns gott om märrar som ogärna springer om är det god chans att Going Kronos-dottern spårar hela vägen.

4 Sambuca Knight (V75-5) blåste till tät senast i en V75-final och höll in i det längsta men fick se sig slagen sista biten. Nu är motståndet helt annat och körande Kim Eriksson borde få dämpa tempot precis hur mycket han vill under mellanvarvet. Sedan borde det vara toppchans för Scarlet Knight-sonen att hålla undan från sin favoritposition där han bärgat 7 segrar på 11 försök.

Måstestrecken

6 Linus Boy (V75-1) har inte startat sedan silverfinalen och sexåringen kan behöva något lopp i kroppen innan toppformen sitter där. Nurmos brukar dock plocka ut hästarna i fint skick direkt efter uppehåll och motståndet är verkligen inget som skrämmer.

11 Arsenal (V75-3) såg fräsch ut senast och svarade för en rejäl prestation från dödens då PU vann åkandes. Femåringen kan mycket i ljusa stunder och verkar vara i toppform för dagen.

7 Always on Time (V75-7) svarade för en grym prestation senast i Sverige då hästen la en 09-speed mitt i loppet men ändå kunde kuta undan till enkel seger. Revenue-sonen har sedan radat upp fina prestationer i grannlandet i väster och formen är på topp. Skor runt om är ett litet frågetecken, men de borde inte skicka honom över gränsen om de trodde att det skulle påverka särskilt mycket. Startsnabba hästar invändigt kan innebära strul, men femåringen borde kunna blåsa till tät in mot svängen och sedan tror vi det blir svårt att nå honom över den korta distansen.

Bästa skrällbuden

2 Lord L.S. (V75-3) gick en stark slutrunda senast och gynnas av den långa distansen. Kusken vinner inte ihjäl sig på V75 men ekipaget måste passas från ett perfekt utgångsläge.

3 Under the Counter (V75-6) gjorde debut för Westholm senast och fastnade då med sparade krafter efter några månaders uppehåll. Oskar J upp är intressant och hästen riskerar sina sista startpoäng. Att Jörgen trots detta anmäler på V75 skvallrar om att vi kommer få se en stark prestation och 1% är på tok för lite. 5 Charmante Amok är en fin årgångshäst som såg bra ut senast efter vila. Kihlström förstärker i jollen och hittar Orlando Vici-dottern till tät kan det mycket väl hålla hela vägen.

11 Demolition Man F. (V75-7) har gått riktigt bra på slutet för PU och formen sitter verkligen där. Läget blev inget vidare men det finns på kartan att det blir tokkörning från början och då kan sjuåringen flyga lågt över det långa upploppet.

Överstreckade

8 Lincoln Lawyer (V75-1) har inte övertygat på slutet och borde få svårt att hitta till favoritpositionen tät.

V75-systemet

Skärmavbild 2018-02-16 kl. 19.48.01

Köp din andel för 99 kronor här!

 
  Kommentarer inaktiverade för 99:an