99:an

Pontus & Mattes V75-genomgång Årjäng 14 juli

Spikförslag

4 Jaques Noir (V75-1) fick ta en efterlängtad seger senast och andra raka ligger inom räckhåll. Femåringen lottades till ett perfekt utgångsläge och borde susa till tät. Där trivs han väldigt bra och gillar dessutom distansen. En av dom värsta konkurrenterna är strukna och felfri blir han svårslagen.

1 Happy Steel (V75-2) såg fin ut senast vid segern via 10/800. Med PU från innern borde det bära av till tät och sedan blir fyraåringen väldigt svårpasserad.

Måstestrecken

13 Nordby Fröj (V75-3) blev rejält störd i sista sväng näst senast men hann ändå fram till säker seger. Galopperade senast, men det ses som ett olycksfall i arbetet. Mjölneröd låter nöjd med sin springare och klaffar det med loppet är det bra chans att spurta ner samtliga.

8 Bear Hope (V75-4) flög fram bakom Gear Extension näst senast och avslutade under 09/800 senast i finalen. Möter betydligt enklare motstånd än vanligt och löser Goop det stängda spåret är segerchansen mycket god.

1 Wellino Avenue (V75-5) såg fin ut i årsdebuten och går säkert framåt med loppet. Det handlar om en kanonhäst och håller han spets har vi svårt att se honom lägga.

7 Propulsion (V75-7) behöver ingen längre presentation. Sjuåringen var nyligen favoritspelad i Elitloppet och strular det inte allt för mycket från läget är det självklart en mycket bra segerchans.

Bästa skrällbuden

3 Vollanfaks (V75-3) ska testas barfota i jobb och fungerar det så blir det samma även i loppet. I annat fall blir det endast lättning från järnskor, men även detta är intressant på den kapable sjuåringen. 12 Granettaär snabb i benen och visade 21,6/500 senast efter galopp och klaffar det med loppet är hon inte sämre än någon annan.

4 On Stage Indika (V75-4) har toppform och gynnas av den invändiga strykningen. Hittar Tobias ner i ett bra slagläge kan skrällen vara ett faktum.

1 Barkevious Mingo (V75-6) fungerade inte senast men är behandlad inför detta. Det rör sig om en ren spetshäst och vi kan inte tänka oss annat än att Adielsson laddar från start. Väl i favoritpositionen är sjuåringen verkligen inte lätt nöt att knäcka. 7 Super Star Reaf avslutade vasst bakom favoriten senast och galopperade bort en trolig vinst i Sverige-debuten. Mycket intressant till endast 3%!

1 Arazi Boko (V75-7) var trea i Lotterian och vann sedan Sweden Cup på imponerande vis. Senast var 11-åringen trea bakom favoriten, men det är mer passande distans nu och det kan strula för favoriten. Det blir inte lätt att plocka längder på denna spetsälskande gamling över upploppet.

Överstreckade

1 Monfalcone (V75-1) blir troligtvis över från start och det är inte lätt att vinna på V75 då. Kusken vinner inte heller ihjäl sig på rikstoton och ekipaget känns överstreckat.

1 Gogo di Quattro (V75-4) har alltid haft problem med moralen och att hästen tog två billiga segrar i försök och final senast ändrar inte vår åsikt på den punkten. Femåringen är dessutom över för lång distans och möter bra hästar.

10 Don’t Mind Me (V75-6) vann säkert från spets senast, men är klart bäst i den främre träffen och handikappas rejält av läget.

V75-systemet

Skärmavbild 2018-07-13 kl. 15.24.01

Köp din andel för 99 kronor här!

 
  Kommentarer inaktiverade för 99:an