99:an

En svårlöst omgång och de givna singelstrecken lyser med sin frånvaro, även om Jägerso med sin nedförsbacke verkligen inte är någon favorit för vår del.

På ”vanliga” PONTUS & MATTE 99:AN lämnar vi endast 4 Da Pepperboy ensam på kupongen i avslutningen. Han är ”hästen” i loppet och borde vara starkast över upploppet.

PONTUS & MATTE 99:AN CHANS singelstreckar vi 4 Juan (V75-1) som såg läcker ut i regidebuten senast. Och sedan 7 Dante Boko (V75-3) som ska ses med toppchans att spåra runt om på hemmabanan.

Pontus & Mattes V75-genomgång Jägersro 12 januari

Spikförslag

V75-7: 4 Da Pepperboy (26%) stod för en slät figur senast och gav sig alldeles för enkelt från spets. Petri Puru är inne på att femåringen är bäst bakifrån och att han borde ha gått framåt rejält med senaste loppet i kroppen. Det är helt klart ”hästen” i gänget och vid sunda vätskor är det god chans att han bara visar sig bäst.

Måstestrecken

V75-1: 4 Juan (22%) har svarat för rejäla prestationer i Sverige tidigare, men såg finare ut än någonsin senast i debuten för Lövgren. Åttaåringen var bara lugnt tagen inför den starten och borde vara ännu lite bättre denna gång. Spåret är inte optimalt, men vid felfri avgång ska det vara bra chans att åttaåringen visar sig starkast. Blir inte särskilt stor favorit och vi tar ställning på P&M 99:AN CHANS.

V75-2: 8 Sevilla (33%) har utvecklats i sin nya regi och visade senast att distansen inte är något problem. Sjuåringen tål att göra grovjobb själv och blir svårslagen med klaff på loppet.

V75-3: 7 Dante Boko (21%) var rejäl näst senast och slog favoriten regelrätt. Gynnas av den invändiga strykningen och det borde bli full satsning mot tät. Skulle nioåringen hitta dit är det toppchans att spåra runt om över korta häcken. Borde vara favorit, men då det inte är fallet spikar vi på P&M 99:AN CHANS utan att tveka.

V75-5: 7 Cody (14%) är en läcker sort som vunnit hälften av sina starter. Det skulle kunna bli vingel för femåringen, men om det löser sig blir vi inte förvånade om han bara visar sig bäst.

V75-6: 2 Olle Rolls (64%) börjar verkligen komma igång på allvar efter uppehåll och var rejäl vid dödenssegern sist. Möter lämpligt motstånd och räknas med bra vinstchans oavsett upplägg.

Bästa skrällbuden

V75-2: 13 Vischio Holz (11%) fick stryk av Tuxedo Bi senast, men gynnas av den långa distansen och har alltid ett tungt slutvarv att tillgå.

V75-4: 14 Uappa di Azzurra (4%) höll farten starkt sist efter en tung resa och gynnas av att endast möta ston. Det behöver klaffa från läget, men med lite tempot på loppet biter spurten starkt till slut.

V75-5: 2 Apapaho Ghostdance (5%) kördes offensivt senast och orkade inte riktigt över upploppet. Fick ett bättre läge denna gång och senaste loppet borde fört formen framåt. Det låter uppåt från stallet och femåringen får inte nonchaleras.

Överstreckade

V75-1: 12 Wild Love (15%) är bäst barfota och lottades till ett jobbigt utgångsläge. Möter dessutom hingstar och valacker och att segerstrida borde bli tufft.

V75-5: 1 Tootsie Brodda (25%) tjänade billiga hundra tusen senast och det är ingen vi fastnat för. Femåringen sitter förmodligen i spets, men är ensamt sto i loppet och borde få problem att hålla hela vägen.

V75-systemen

Namnlöst-3dddddd

Köp din andel i vanliga PONTUS & MATTE 99:AN här!

Namnlöst-3ddddddd

Köp din andel i PONTUS & MATTE 99:AN CHANS här!

 
  Kommentarer inaktiverade för 99:an