V86 99:an

Pontus & Mattes V86-genomgång Solvalla/Åby 14 mars

Spikförslag

4 Prima Italia (V86-7) återkommer efter sjukdom vilket självklart är ett frågetecken. Sexåringen har dock sett fin ut i Veijos regi och borde ha hyggliga pengar att tjäna framöver. Intressant är att hon ska gå barfota för första gången i regi Heiskanen om banan klarar det och det känns som ett stort plus. Det borde bära av till tät och sedan blir ekipaget svårpasserat om formen bara är skaplig för dagen.

Låsen

1 Ukebell Jet (V86-1) står ensam på start och sitter i tät. Femåringen är rejäl och har vunnit enda gången han sprungit i ledning. Det är dock inget snack om att 5 Bryssel startar med högst vinstchans även om procenten kanske blir lite väl stor. Ready Cash-sonen svarade för en stark prestation senast efter uppehåll även om det blev målfototorsk. Gynnas av det lilla fältet och det är möjligt att sexåringen ”bara” är bäst.

3 Dice Man (V86-8) återkommer efter vila men borde ta hand om spets inledningsvis. Sedan ser vi två huvudscenarion framför oss. Antingen får femåringen bestämma i tät och blir inte lätt att gå om till slut. Eller så släpper Goop till stallkamraten och kan lifta med bakom. Ekipaget måste oavsett räknas tidigt. Tidigare nämnda stallkamrat är favoriten 8 Rigel Face som är en rejäl sort. Skulle Ohlsson lyckas skicka iväg Lavec Kronos-sonen från start blir det nog tidig ledning och då är loppet normalt sätt över. Även med andra upplägg är femåringen tidig och vi har svårt att se vinnaren gå utanför denna duo.

Måstestrecken

4 Rose Garden (V86-2) gör debut för Goop och det blir intressant att se nioåringen med körspö. Kan bli seger direkt i ett billigt lopp.

10 Giel Wielinga (V86-3) gav ett läckert intryck i Sverige-debuten och möter ett ganska klent gäng. Denna lilla krigare är en tänkbar chansspik trots läget.

10 Trilly of Nando (V86-4) kunde inte ta något från ett omöjligt läge senast och möter mer lämpligt motstånd denna gång. Barfota runt om vore ett stort plus och sexåringen möter inga stjärnor.

6 Staro Leonardo (V86-5) tycker vi i hästen i loppet som går ner lite i klass. Fyraåringen tål att göra grovjobbet själv och ska lättas i balansen.

12 Fonda Boko (V86-6) är kriminell men rejäl de gånger han sköter sig. Gör sina klart bästa lopp i den främre träffen och felfri borde det vara bra chans att ”Sir Toby” placerar sexåringen i tät från sitt springspår.

Bästa skrällbuden

3 Ida Glitter (V86-2) är det bra rapporter på och Haapio brukar köra så det ryker.

1 Chill Out Joe (V86-3) är inte så tokig och lottades till ett perfekt läge. Kan vara rygg ledaren och slut i årsdebuten.

6 Digital Promise (V86-4) gjorde debut i ny regi senast men då blev det fel. Fyraåringen tränar bra och ska gå i jänkarvagn gentemot vanlig vagn senast och skulle det bli barfota fram är det ett plus. Kör även bort en etta längst upp i raden och då brukar det vara iordningställt.

11 Uappa di Azzurra (V86-5) är en fin sort som vi gillar. Det snackas även om barfota runt om vilket skulle vara väldigt intressant.

9 Stronghold (V86-6) kan mycket väl vara Sverige ojämnaste häst och blandar och ger verkligen i sina prestationer. På en bra dag räknas sjuåringen med god segerchans men på en sämre dag är han förmodligen sist i mål felfri.

Överstreckade

5 Bula Bula Am (V86-8) är bäst när hon får tugga på i sitt eget tempo. Borde inte köras allt för offensivt efter uppehåll och har normalt inte i striden att göra, särskilt om dojorna sitter på.

Andel PONTUS & MATTE 99:AN

Skärmavbild 2018-03-14 kl. 16.26.51

Köp din andel av grabbarna här!

 
  Kommentarer inaktiverade för V86 99:an