Ledsamt


Igår var det trav på Sundbyholm och vi hade Proppan i kvalloppet och Doris i DD-2.

Om vi börjar med det positiva uppträdde Proppan väldigt bra hela kvällen och gjorde en fin prestation i loppet där hon gick hela vägen över mål. Petter körde henne helt perfekt och hon fick sträcka ut i en snabbare avslutning via underkant 15 si 500. Nu blir det till att försöka hitta ett lopp om 3-4-veckor om allt verkar bra.

Doris gjorde återigen en bra insats och slutade sexa men det vill inte stämma riktigt. Det är faktiskt riktigt ledsamt att våra fina hästar bara har gjort fina insatser sedan vi flyttat hem men vi har knappt fått några resultat med oss. Det saknades väl sisådär 3 cm igår för att en konkurrent kommit ner på innerspår i första sväng och då hade vi fått drömloppet bakom den stora favoriten. Nu blev det istället först i tredjespår sista 700 och att hon stumnade lite till slut är inget att säga om. Vi får ladda om och till nästa gång är Jessie sugen på att vi ska ha rycktussar för första gången. Även om vi tycker att hon gjort riktigt bra lopp på slutet är vår känsla att hon inte riktigt tar ut sig till 100% och vi hoppas att tussarna kan få henne att göra det. Det finns så mycket mer i Doris än hon hittills fått visa. Petter körde även Doris och kunde inte gjort något annat och han var nöjd med hur hon kändes.

Nästa start blir på fredag då vi ska till Romme med Zagge. Uppgiften ser väldigt tilltalande ut på förhand och vi hoppas att det är vår tur att få med sig ett bra resultat hem.

Foton: Bengt Almgren