Strålande sol


Eskilstuna bjöd på härligt solsken idag även om det blåste lite kallt ☀️ Här nedan en statusuppdatering på hästarna:

🌟Zagge🌟

– Blev sliten efter den senaste starten och fick ta igen sig några veckor. Har sedan tränat bra i backen under vintern och blivit starkare. Trampade sig illa för 14 dagar sedan och fick då en ofrivillig vila. Såret har läkt fint och han joggades igår och kändes bra. Kan förhoppningvis börja gå jobb i veckan och kanske start i slutet av mars, början på april.

🌟Bamse🌟

– Är satt på diet då han lagt på sig för mycket…🙈 Har annars tränat tillsammans med Zagge i backen under vintern och börjat växa i sin stora kropp. Planen är att börja åka in med honom till banan så snart våren är här och få lite sprutt i benen på han 💨

🌟Promise🌟

– Sparkade bakut i sista jobbet inför en tilltänkt start och fick några sår på bakbenen (även om det gick så bra det kunde). Hon har fått vila efter det och ska bara ut på skrittturer under sadel tills vi bestämmer hur vi ska göra.

🌟Doris🌟

– Fungerade som sagt inte alls senast och var lite tjock i ett ben dagen efter. Det är bättre nu men vi joggade henne idag och hon kändes sämre än inför loppet. Vi börjar nog med att ta ut en equiterapeut som får gå igenom henne.

🌟Proppan🌟

– Halsopererades i höstas och har sedan tränat på vettigt under vintern. Precis som med Bamse inväntar vi våren och tänker då testa henne på banan. Förhoppningvis har operationen lyckats, om inte får hon bli mamma nästa år. Skulle det fungera är det här absolut vår mest spännande häst.

🌟Mary🌟

– Verkar det fortsatt bra med efter loppet i tisdags. Joggades igår och var mjuk och fin. Startar troligtvis igen på hemmaplan den 5:e mars💪

Doris ute på joggingtur