Ulf Ohlssons V75-chanser 12 november

Ulf Ohlsson slår VinnaTillsammans en signal från bilen på väg mot dagens V75-bana Eskilstuna. Ohlsson kör sex av V75-loppen – och såhär låter det om chanserna;

🐎 11 MELLBY DON JUAN (V75-1) har bra form men det är inte lätt att gå runt alla här på V75. Vi får smyga med, ta det som går till slut, och ligga lite lågt.

🐎 6 MATCH’EM (V75-2) är lite ojämn och jag känner hästen från tidigare träning hos Svante (Båth). Då gick han bara i ledning, men vann ju från dödens någon start här för mig hos Stenströmer. Senast kunde han inte öppna något, annars skulle han säkert växa i spets. Men då han normalt bara är lite över medel ut blir det svårt att komma till spets även det är önskescenariot. Tror det kan bli tufft att vinna från t.e.x. dödens så därför tar man kanske hellre rygg ledaren om man skulle få chansen till det, även om han hittills löpt bäst utan rygg. Kapaciteten finns där och skulle vi ändå hitta till ledning på nåt vis, eller han tänder till även bakifrån, finns chansen.

🐎 6 ROBTHEBANK (V75-3) har riktigt fin form och djäklar vad hästen har utvecklats. Hästen var strålande bra för Magnus (Djuse) vid finalseger för tre starter sedan, även kanon för Örjan som tvåa näst senast, och så då fast senast. Det är ett bra lopp det här, men garderar man loppet ska den här med.

🐎 4 DIGITAL CLASS (V75-4) var grymt bra näst senast som tvåa, men senast var hon dålig och jag har ingen förklaring. Hon var bra i travet då och så, men gick inget. Kanske var hon lite ringrostig då långt mellan starter, men jag vet som sagt inte egentligen. Därmed är det frågetecken för formen, men normalt om formen finns ska hon räknas med chans i ett sånt här lopp.

🐎 2 PHOENIX PHOTO (V75-5) gjorde det bra senast men det blev tufft att jaga ifatt ledaren som stod 60 meter för oss. Bägge blev stumma och möjligen skulle jag kört något lugnare för kontakt. Skulle favoriten (Brother Bill) komma bort, och Very Kronos har ju inte startat på länge, ja då är nog den här inte helt golvad.

🐎 13 SISTER OF MERCY (V75-6) har gått jättefint, men läget är jobbigt och vi får vara nöjda med en slant.